Choucroute
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 800g surkål
- 1kg rimmat lägg utan ben, i bitar om ca 3cm (spara svålen)
- 450g rimmat fläsk i bit, i tjocka strimlor om ca 1-2cm (spara svålen)
- 450g rökt sidfläsk i bit, i tjocka strimlor om ca 1-2cm (spara svålen)
- 300g thuringer, i bitar
- 200g nürnberger, i bitar
- 2 pkt bacon, skivat
- 2 gula lökar, skivade
- 1 kruka persilja, hackad
- 2 äpplen, Golden delicious, i bitar
- 3 lagerblad
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk kummin
- 5dl kycklingbuljong
- 5 dl torrt vitt vin
- ------------------------
- Potatis
- Cornichonger
- Dijon
- 75g smör
- 1 kruka persilja, hackad
Instructions
- Stek lägg, rökt fläsk och rimmat fläsk i 25g smör i en gryta tills det börjar få yta, ca 5 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
- I samma gryta stek lök och bacon i 25g smör i ca 5 minuter på låg värme.
- Tillsätt äpple och persilja och stek någon minut till.
- Tillsätt surkål, timjan, kummin, fänkål och lagerblad. Blanda runt och stek några minuter till.
- Häll på buljong och vin. Lägg ner svålarna och lägg tillbaka köttet. Låt puttra under lock i ca 1 timme.
- Stek korvarna i smör i en stekpanna.
- Ta upp svålen ur grytan och blanda ner korvarna i grytan. Låt grytan puttra i ca 30 minuter till utan lock.
- Strö över persilja.
- Servera med kokt potatis, cornichonger och dijonsenap.
- Servings : 8
- Ready in : 110 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.