Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis med dragon och kryddsmör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 800g chuckroll
- ---Smör---
- 100g smör
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 tsk pressad citron
- 1/2 msk tomatpuré
- 1 msk gräslök, hackad
- 1 msk persilja, hackad
- 1/2 msk dragon, hackad
- 1/2 msk timjan, hackad
- 1 nypa flingsalt
- ---Potatis--
- 800g potatis, skalad
- 3 msk ankfett
- 1 kruka dragon, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------------
- 4 majskolvar
- 200g smör
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
Instructions
- Potatis: Koka potatisen så att den nästan är klar. Ta upp och låt svalna.
- Stek potatisarna i ankfettet tills de får en fin yta. Är det små potatisar kan de stekas hela. annars dela dem på mitten.
- Salta och peppra. Blanda ner dragonen.
- Smör: Blanda alla ingredienserna till smöret. Forma till en rulla och slå in i plastfolie. Lägg rullen i frysen.
- Majskolv: Smält smöret. Grilla majskolvarna. Pensla med smöret kontinuerligt under grillningen. Spara lite smör att pensla köttet med. Strö över lite flingsalt.
- Kött: Salta och peppra köttet. Pensla med smöret. Grilla köttet på direktglöd till önskad innertemperatur ca56°. Ta upp och låt vila ca 5 minuter. Skiva upp köttet i tunna skivor.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.