Smörstekt abborre med dillpotatispuré, brynt smör, betor och hollandaisesås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Potatispuré---
- 900g potatis, skalad
- 100g smör
- 2-2.5 dl mjölk
- 1 kruka dill, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ---Rödbetor---
- 2-3 st rödbetor
- Salt
- ---Hollandaise---
- 2 äggulor
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 150g osaltat smör
- 2 tsk pressad citron
- Salt
- Vitpeppar
- --------------------
- 400g abborrfilé, byxad
- Vetemjöl
- 50g smör
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------------
- Krasse
- Ärtskott
- 100g smör, brynt
Instructions
- Potatispuré: Koka potatisen sakta i ca 20-25 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i mjölk, smör och dill. Smaka av med salt och peppar. Om det blir för mycket mjölk, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt puttra ihop på låg värme under konstant omrörning.
- Rödbetor: Koka rödbetorna med blasten på i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka rakt igenom, ca 15-30 minuter beroende på storlek. Skala och skär av blasten. Skär i tärningar om ca 1x1cm. (Går att förbereda och värma på i ugn till servering)
- Hollandaise: Smält smör och håll någorlunda varmt. (Inte tokvarmt, då kan såsen skära sig. )
- Vispa ägg, vinäger och senap luftigt i vattenbad. Vispa ner smöret. I början lite i taget, sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
- Fisk: Vända abborrfiléerna i vetemjöl.
- Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret börjar lugna sig, lägg i filéerna. Stek i het panna ca 1-1.5 minut per sida. Salt och peppra.
- Servera med några skedar brynt smör. Toppa med ärtskott och klipp över lite krasse.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.