Fisksoppa med saffran, cremoli och grillade fisk och skaldjur
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g färsk tonfisk, i bitar om ca 4x4x4cm
- 500g kolja, i bitar om ca 4x4x4cm
- 400g vannameiräkor, råa med skal
- 1 dl olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 kruka oregano, hackad
- ---Cremoli---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- Salt
- Vitpeppar
- 2 dl creme fraiche
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 0.75dl gräslök, hackad
- Salt
- Svartpeppar
- ---Soppa---
- 1 gul lök, hackad
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 röd paprika. i mindre bitar
- 1 pkt saffran
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- 1 kruka bladpersilja, hackad
- 1/2 kruka oregano, hackad
- 1 msk tomatpuré
- 400g romanticatomater, halverade
- 1.5 dl grand marinere
- 5 dl torrt vitt vin
- 390g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 700g potatis, skalad och i mindre bitar
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- -------------------
- Gräslök
- Ärtskott
Instructions
- Fisk och skaldjur: Blanda olivolja, citron, vitlök, chili och oregano i en bunke.
- Skala räkorna och ta bort bajssträngen.
- Lägg fisk och räkor i marinaden och blanda runt ordentligt. Låt marinera i kylen i 1 timme.
- Lägg träspetten i vatten.
- Varva räkor, tonfisk och kolja på spetten. Salta och peppra spetten.
- Grilla spetten på het grill under lock i ca 5 minuter. Vänd spetten och grilla ca 5 minuter till.
- Cremoli: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt olja i bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan. I början väldigt lite i taget, sedan i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med citron, dijon, vinäger, salt och vitpeppar.
- Blanda i creme fraiche, pressad vitlök och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå till sig en stund i kylen.
- Soppa: Stek lök och vitlök i några msk olivolja på låg temperatur i en kastrull eller gryta i ca 4 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt chili, paprika, saffran, paprikapulver, tomatpuré, persilja, oregano och romanticatomater. Brassa vidare i några minuter till. Salta och peppra.
- Tillsätt grand marinere, vitt vin, vatten och krossade tomater. Låt puttra utan lock i ca 30 minuter.
- Tillsätt potatisen och lått puttra i ca 20-30 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med cremoli och den nygrillade fisken och räkorna. Klipp över lite gräslök och lägg på några ärtskott.
- Servings : 6
- Ready in : 150 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.