Rimmad torskrygg med hummersås, blomkålspuré, smörstekt hummer och brynt smör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- ---Hummersås---
- 5 schalottenlökar, hackade
- Skal från 2 st humrar
- 75g rotselleri, hackad
- 1 morot, hackad
- 1 kruka bladpersilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 2 msk tomatpuré
- 5 dl torrt vitt vin
- 5 dl fiskbuljong
- 5 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
- 25g + 1 msk smör
- ---Blomkålspuré---
- 900g blomkål
- 125g smör
- 1 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- Lite nyriven muskot
- ---Torskrygg---
- 500g torskrygg
- 1 liter vatten
- 1/2 dl salt
- ---Edamamebönor---
- 150g brynt smör
- 200g edamamebönor
- ---Sparris och hummer---
- 1 knippe vit sparris
- Kött från 2st humrar
- 50g smör
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------
- Ärtskott
Instructions
- Hummersås: Rensa hummern. Ta skalet från klorna, skölden och stjärten. Skölj noga skalet och krossa eller bryt det i mindre bitar. Spara köttet.
- Stek schalottenlök, rotselleri, morot, hummerskal, bladpersilja och tomatpuré i 50g smör i 7 minuter.
- Tillsätt vitt vin och fiskbuljong. Puttra 5 minuter till.
- I med grädden och puttra i ca 15 minuter.
- Sila och puttra sedan ner till ca hälften. Smaka av med salt och peppar.
- Red eventuellt såsen med lite vetemjöl utrört i vatten.
- Rör ner 1 msk smör.
- Fisk: Rör ut saltet i vattnet tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt rimma i 30 minuter. Ta upp fisken och dela den i portionsbitar.
- Sätt ugnen på 100°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på ca 50°.
- Blomkålspuré: Dela blomkålen i mindre buketter.
- Koka blomkålen i ca 15 minuter. Häll av vattnet. Ställ tillbaka på plattan en stund och låt ånga av.
- i med smör och grädde. Mixa. Smaka av med salt och peppar. (Om konsistensen är för lös, ställ tillbaka på plattan och puttra ihop under konstant omrörning.)
- Sparris och hummer: Skala och stek sparrisen i 25g smör i ca 3 minuter. Salta och peppra. När det är ca 1 minut kvar lägg i en klick smör och stek hummern i ca 30 sekunder per sida.
- Edamamebönor: Koka bönorna enligt anvisning. Ta ur bönorna ur skidan. Bryn smöret. Blanda i bönorna i smöret.
- Lägg upp blomkålspuré, fisk, hummer, sparris och sås på tallrikarna. Skeda över lite brynt smör med edamamebönor och toppa med lite ärtskott.
- Servings : 4
- Ready in : 140 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SÅSER, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.