Grillad karré med bearnaisesmör, vitlöksstekta bellaverde, skirat smör och potatismos
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor fläskkarré
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------
- 200g Bellaverde
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- Rapsolja
- Flingsalt
- ---Bearnaisesmör---
- 150g smör
- 2 krukor dragon, hackade
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1-2 tsk vitvinsvinäger
- Flingsalt
- Vitpeppar
- ---Potatismos---
- 900g potatis
- 100g smör
- Ca 2 dl mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- Nyriven muskotnöt
- ----------------------------
- 100g smör
Instructions
- Bearnaisesmör: Blanda alla ingredienserna till smöret. Rulla in i plastfolie och lägg in i frysen.
- Potatismos: Koka potatisen i ca 20-25 minuter. Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i mjölk och smör. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskot. Om det blir för mycket mjölk, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt puttra ihop på låg värme under konstant omrörning.
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Stek bellaverden i rapsolja i ca 3-5 minuter. När det är ca 1 minut kvar blanda i den hackade vitlöken. var försiktig så att inte vitlöken bränns. Strö över lite flingsalt.
- Salta och peppra karrén. Grilla på direktglöd tills det är klart.
- Ta ut smöret ur frysen och skiva upp det.
- Servera med lite skirat smör.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.