Potatispuré med löjrom, brynt smör och avokadoröra
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 900g potatis
- 100g smör
- 2-2.5 dl mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------
- 2 avokado
- 1 dl dill, hackad
- 1/2 dl gräslök, hackad
- -----------------
- 1 rödlök, hackad
- Löjrom eller tångrom
- Smetana
- Färskriven muskot
Instructions
- Potatispuré: Koka potatisen i ca 20-25 minuter. Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress 2 gånger. Blanda i mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar. Om det blir för mycket mjölk, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt puttra ihop på låg värme under konstant omrörning.
- Rödlök: Lägg den hackade löken i isvatten i 30 minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Avokadoröra: Mixa avokado, dill och gräslök med en stavmixer.
- Bryn smöret.
- Lägg upp potatispuré på tallrikar. Gör små gropar i potatispurén och häll i lite brynt smör.
- Servera med smetana, avokadoröra, löjrom och rödlök. Riv över lite muskot och klipp över lite gräslök.
- Servings : 6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, SKALDJUR FÖRRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.