Kreolsk gryta
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 800g fläskfilé, i skivor om ca 3cm
- 300g färsk chorizo (gärna salmantinos), skivad
- 1 gul lök, skivad
- 1 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- 1 röd paprika, i små bitar
- 1 kruka mejram, hackad
- 1 dl svarta oliver utan kärnor, skivade
- 1 dl syltlök
- 1 dl cornichoner, delade på längden
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- Smör
- 1 msk vetemjöl
- Långkornigt ris
Instructions
- Bryn chorizon i smör i en gryta. Ta upp och lägg åt sidan.
- Bryn fläskfilén runt om i smör i samma gryta. Ta upp och lägg åt sidan.
- I med 25g smör och den gula löken i grytan. Stek i ca 5 minuter på låg värme. Salta och peppra.
- Tillsätt vitlök, röd paprika och mejram. Stek vidare i ca 2 minuter.
- I med chorizo, oliver, syltlök, cornichoner och vin. Låt vinet puttra in någon minut.
- Häll på grädden. Låt puttra utan lock i ca 10 minuter.
- I med fläskfilén igen. Puttra ca 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
- Red grytan om det behövs med 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten.
- Servera med kokt ris.
- Servings : 4
- Ready in : 50 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.