Fröyalax med kokosmjölk, sjögräsnudlar och flowerspouts
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 3 bananschalottenlöar, skivade
- 1 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- 1 dl dill, hackad
- 1 dl gräslök, hackad
- 1 dl persilja, hackad
- 1 dl basilika, hackad
- 1/2 dl torrt vitt vin
- 4 dl kokosmjölk, extra smooth
- 1 dl vatten
- 300g sjögräsnudlar
- 2 dl riven Piave eller pecorino
- Salt
- Vitpeppar
- Rapsolja
- -------------------------
- 150g flowersprouts
- Rapsolja
- Flingsalt
- -------------------------
- 360g mitbit av lax t.ex fröyalax eller salmalax
- Flingsalt
- Vitpeppar
Instructions
- Nudlar: Stek schalottenlök och vitlök i rapsolja i ca 3 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt örter, vin, kokosmjölk, vatten och sjögräsnudlar. Puttra i ca 15 minuter.
- Blanda ner ost och smaka av med salt och peppar.
- Flower sprouts: Stek flower sprouts i rapsolja i ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
- Lax: Salta och peppra laxen. Hetta upp någon msk rapsolja i en stek eller grillpanna. Stek laxen på båda sidor till en innertemperatur på 36°.
- Servera.
- Servings : 4
- Ready in : 30 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.