Toast Skagen
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg räkor med skal
- 2 dl hemmagjord majonnäs, recept följer
- 1 dl créme fraiche
- 1 kruka dill, hackad
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 dl hackad rödlök
- Salt
- Svartpeppar
- ---Hemmagjord majonnäs---
- 1 äggula
- 2 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijon
- 2 tsk pressad citron
- Salt
- Vitpeppar
- --------------------
- 150g löjrom
- Citron, i tunna skivor eller klyftor
- Bröd
- Smör eller bregott
Instructions
- Hemmagjord majonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Skagenröra: Skala räkorna och låt rinna av på hushållspapper tills de är torra.
- Blanda räkor, majonnäs, créme fraiche, dill, gräslök och rödlök i en skål. Smaka av med salt och dra några varv med svartpepparkvarnen.
- Rosta bröden. Bred på lite smör eller bregott. Om du använder formbröd, skär av kanterna.
- Lägg på skagenröra och en klick löjrom. Toppa med en citronskiva och lite dill.
- Servings : 4-8
- Ready in : 30 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.