Vegetarisk skagenröra i krustad med tångrom och äpple
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.8 /5)
- 6 ratings
Ingredients
- 1 äggula
- 2 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------------
- 3 msk créme fraiche
- 3 msk röd tångrom
- 1/2 rödlök, hackad
- 1.5 dl dill, hackad
- 1/2 dl gräslök, hackad
- 1 avokado, i bitar om ca 1 cm
- 150g tofu, i bitar om ca 1 cm
- Salt
- Svartpeppar
- --------------------
- 1 äpple, golden delicious, i tunna bitar
- 1 burk svart tångrom
- Krustader
- Dillkvistar till garnering (ev.)
- Citron, i små tunna tårtbitar (ev.)
Instructions
- Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Blanda ner creme fraiche, röd tångrom, rödlök, dill och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd försiktigt ner avokado och tofu. Smaka eventuellt av med mer créme fraiche och röd tångrom.
- Fyll krustaderna med skagenröran, tryck ner några äppelbitar och lägg på lite svart tångrom. Garnera eventuellt med dill och citron.
- Ready in : 20 Minutes
- Course : VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
6 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.