Tacosoppa
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 torkad poblanochili
- 500g nötfärs
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk lökpulver
- 1/2 tsk kumminfrön
- 1/2 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- -----------------------
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 morot, hackad
- 1 palsternacka, hackad
- 1 röd paprika, i små bitar
- 1 kruka oregano, hackad
- -------------------------
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 300g majs
- 380g svarta bönor
- 390g krossade tomater
- 1.5 liter köttbuljong
- -------------------------
- Gräddfil
- Riven ost
- Hackad rödlök
- Tortillachip, grovt krossade
- Gräslök eller koriander, hackad
- Inlagd jalapeño, hackad
Instructions
- Poblano: Bryt av skaftet på poblanochilin. Lägg chilin i en kastrull och täck med vatten.
- Koka upp och lått puttra 10 minuter. Häll av vattnet.
- Ta bort kärnorna och hacka chilin.
- Kryddblandning: Lägg chilipulver, lökpulver, fänkålsfrön, kumminfrön, paprikapulver och salt i en mortel.
- Bryn nötfärsen och kryddblandningen i smör i en stor kastrull eller gryta tills färsen fått färg.
- Tillsätt poblanochili, lök, vitlök, morot, palternacka, paprika och oregano. Stek vidare i ca 5 minuter.
- I med vin, majs, krossade tomater, bönor och buljong. Koka upp och lått puttra på låg värme utan lock i ca 1 timme.
- Häll upp soppan i djupa tallrikar. Lägg på en redig klick gräddfil. Toppa med hackad rödlök, riven ost, grovt krossade tortillachips, hackad gräslök eller koriander och eventuellt lite hackad inlagd jalapeño.
- Servings : 6
- Ready in : 90 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.