Rödbetsbiffar med chévre, pepparrotssås och blomkålspuré
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 3 stora rödbetor, grovt rivna
- 2 morötter, grovt rivna
- 1 rödlök, grovt riven
- Salt
- Svartpeppar
- 2 ägg
- 8 skivor chévre
- ---------------------------
- 2 dl créme fraiche
- 2 msk pepparrot på tub
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------------
- 1 blomkålshuvud, ca 800g
- 1/2 dl grädde
- 50g smör
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------------------
- Ärtskott
Instructions
- Pepparrotssås: Blanda créme friache och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen medan du gör resten.
- Rödbetsbiffar: Blanda rödbetor, morot och rödlök i en bunke. Salta och låt stå i ca 10 minuter. Pressa ur vätskan.
- Peppra och blanda ner äggen. Sätt ugnen på 200°.
- Forma till 8 st biffar och stek i smör eller olja. Lägg i ugnsfast form.
- Lägg på en skiva chévre på varje biff. Kör i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Blomkålspuré: Skär blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och koka blomkålen i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan.
- Lått ånga av ordentligt. Ställ gärna tillbaka på plattan en stund för att få bort ordentligt med vätska från blomkålen.
- Blanda ner smör och grädde. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med ärtskott.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.