Falukorv med äpple, dijonsås, blomkålsmos och örtolja
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Löksås med dijon---
- 1 gul lök, tunt skivad
- 50g smör
- 1/2 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 msk dijon
- Salt
- Vitpeppar
- Muskotnöt
- ---Örtolja---
- 1 kruka persilja, hackad
- 1 kruka körvel, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk pressad citron
- Salt
- Svartpeppar
- ---Blomkålsmos---
- 1 blomkålshuvud, ca 800g
- 50g smör
- 1/2 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- -----------------
- 1 falukorvsring, ca 800g
- 1 äpple, Royal gala
Instructions
- Löksås: Lägg lök och smör i en kastrull. Sätt kastrullen på hög värme och låt löken brassa i ca 1 minut. Salta och peppra.
- Sänk värmen och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
- Rör ut mjölet i löken.
- Häll på mjölk, grädde och dijon. Koka upp och puttra i ca 5 minuter till lagom konsistens.
- Riv ner ett hörn muskotnöt. Smaka av med salt och peppar.
- Örtolja: Mixa rapsolja, persilja, körvel och vitlök med stavmixer. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Blomkålsmos: Skär ner blomkålen i buketter.
- Lägg blomkålen i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan.
- Lått ånga av ordentligt. Ställ gärna tillbaka på plattan en kort stund för att få bort ordentligt med vätska från blomkålen.
- Blanda ner smör och grädde. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Falukorv: Sätt ugnen på 225°.
- Skiva äpplet tunt.
- Skiva falukorven, men inte helt igenom, så att ringen fortfarande håller ihop. Peta ner en äppelskiva mellan varje skiva.
- Lägg i ugnsfast form och sätt in i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.
- Klart.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.