Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och syrad rödlök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 kycklingfiléer med skinn
- ---Syrad rödlök---
- 1 rödlök, skivad
- 0.5 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
- ---Majssås---
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1 dl röd paprika, hackad
- 1/2 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 150g majs
- 3 dl grädde
- 3 dl riven cheddar eller annan ost efter smak och tycke
- 1 dl basilika, hackad
- 1 msk gräslök, hackad
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------
- Sallad
- Romanticatomarer, skivade
- Gurka, i mindre bitar
- Gräslök, hackad
- Basilika, hackad
- Nachochips, lätt krossade
- Gräddfil
Instructions
- Syrad rödlök: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Blanda ner rödlöken och låt stå i 1 timme.
- Majssås: Stek schalottenlök, paprika, vitlök, chili och majs i rapsolja i ca 3 minuter, Salta och peppra lätt.
- Tillsätt grädde och puttra i ca 15 minuter. Ta av från plattan.
- Rör ner osten tills den smält. Låt inte såsen koka när väl osten har kommit i, då kan den skära sig.
- I med basilika och gräslök. Mixa lite lätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla kycklingen. Skiva kycklingen i skivor om ca 1/2 cm,
- Servera med såsen och en grönsallad på t.ex. frisésallad, romanticatomater, gurka, basilika och gräslök.
- Strö över nachochips och syrad rödlök. Klicka ut lite gräddfil.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.