Grillad flankstek caesar style
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g flankstek
- -------------------
- 1 pkt bacon, i små bitar
- ---Sotad lök---
- 3 knipplökar
- 25g smör
- 1/2 dl vatten
- Salt
- Vitpeppar
- ---Caesarsås---
- 1 ägg (både gula och vita)
- ca 2 dl rapsolja
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 1-2 tsk pressad citron
- 2 tsk dijon
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- ca 1.5 dl finriven pecorino eller parmesan
- ------------------------
- 1 kruka romansallad
- 2 avokado, skivade
- Färskpotatis
Instructions
- Caesardressing: Lägg ägg, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle.
- Tillsätt vinäger, citron, dijon, vitlök och ost. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- ----------------------------------------------------------------------------------------------
- Koka potatisen.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Sila ner baconfettet i en kastrull och låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Lägg i 25g smör och 1/2 dl vatten i kastrullen. Dra några varv med vitpepparkvarnen. Ställ åt sidan.
- Skär bort blasten och skägget från knipplöken. Dela löken på mitten.
- Stek löken i en torr het stekpanna med snittsidan ner tills den får ordentligt med färg. Lägg ner löken i baconfettkastrullen.
- Låt löken puttra under lock i ca 5 minuter.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------
- Grilla köttet till en innertemperatur på ca 56°. Vill man kan man pensla köttet med smöret från lökkoket. Låt vila i ca 10 minuter. Skär köttet i tunna skivor.
- Varva kött, potatis, romansallad, avokado, sotad lök och färskpotatis. Ringla över caesarsåsen och strö över bacon.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.