Lime och basilikasås
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1-2 tsk pressad lime
- Zest från 1 lime
- Ca 1 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 kruka basilika, hackad
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad lime, salt och peppar.
- Tillsätt limezest, gräddfil, basilika och vitlök. Mixa med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
- Låt stå till sig i kylen minst 30 minuter.
- Servings : 4
- Ready in : 15 Minutes
- Recipe Type : SÅSER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.