Helgrillad fläskkarré fylld med hallon och dragon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg fläskkarré i bit
- Ca 10-15 hallon
- 1 kruka dragon
- Salt
- Svartpeppar
- Steksnöre
- ---Kall sås med dragon ,vitlök och rosmarin---
- 1/2 gurka, grovt riven
- 2 dl creme fraiché
- 1 dl gräddfil
- 1 kruka dragon, hackad
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 tsk pressad lime
- Salt
- Svartpeppar
- ------------------
- 4st klyftor vattenmelon
- Rapsolja
- -------------------
- 1 knippe sparris
- Flingsalt
- Färskpotatis
Instructions
- Kött: dela köttet på längden, men inte hela vägen, så att den fortfarande håller ihop. Banka ut det lite så att det blir någorlunda jämntjockt. Salta och peppra.
- Fördela ut hallon och dragonblad över hela köttet. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop med steksnöre. Salta och peppra utsidan.
- Grilla på indirekt värme i ca 2 timmar, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Vänd köttet några gånger under tiden. Låt vila i ca 15 minuter. Skär i skivor om ca 1 cm.
- Sås: Riv gurkan grovt i en bunke. Salta lätt och låt ligga och dra i ca 15 minuter. Pressa ur vätskan ur gurkan.
- Tillsätt gräddfil, créme fraiche, dragon, rosmarin, vitlök, schalottenlök och pressad lime. Smak av ,med salt och svartpeppar.
- Låt gärna stå till sig i kylen i ca 1 timme eller mer.
- Vattenmelon: Gnid in vattenmelonen i lite olja. Grilla på direktglöd i några minuter på varje sida.
- Servera med kokt färskpotatis och kokt eller grillad sparris.
- Servings : 4
- Ready in : 150 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.