Kiwimarinerade kycklingspett med kokossås och avokadosallad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 900g kycklinglårfilé
- 3 st kiwi
- 1 dl rapsolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 kruka oregano
- Salt
- Svartpeppar
- ---Kokossås---
- 1/2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 citrongräs, nedre delen finhackad
- 4 limeblad
- 1 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- 5 cm ingefära, finhackad
- Zest från 1 lime
- 1 kruka koriander, bara stjälkarna
- 400ml kokosgrädde
- Salt
- Vitpeppar
- Pressad lime
- Rapsolja
- ---Avokadosallad---
- 2 avokados, i bitar
- 1 mango i bitar
- 150g rättika, strimlad
- 3 salladslökar, skivade
- 1 kruka koriander, bara bladen
- 1 dl färsk basilika, hackad
- Pressad lime
- ----------------------------
- Långkornigt ris
- Limeklyftor
- Träspett
Instructions
- Lägg träspetten i vatten.
- Skär kycklingen i lagom bitar och lägg i en bunke.
- Mixa kiwi, rapsolja, vitlök, oregano och chili. Salta och peppra.
- Häll marinaden över kycklingen och blanda runt. Låt marinera i kylen i 1 timme.
- Trä upp kycklingen på spett och grilla runt om på direktglöd tills kycklingen är klar.
- Kokossås: Finhacka nedre delen av citrongräset, men spar resten av citrongräset. Finhacka korianderstjälkarna. Spar bladen till salladen,
- Stek chili, limeblad, vitlök, ingefära, limezest, korianderstjälkar och citrongräs (både det finhackade och resten) i rapsolja på hög värme i ca 1-2 minuter. Salta och peppra.
- Sänk värmen. Tillsätt kokosgrädde och låt puttra i ca 15 minuter till konsistensen känns rätt. Ta bort citrongrässtjälkarna.
- Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
- Avokadosallad: Hyvla rättika i tunna skivor. Skär i strimlor.
- Lägg strimlorna i isvatten i ca 20 minuter. Låt rinna av ordentligt.
- Blanda avokado, mango, rättika, salladslök, koriander och basilika. Pressa över lite lime.
- Servera med kokt långkornigt ris och limeklyftor.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.