Grillad karré med hallonsmör, devil steak sauce och jordgubbssallad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 6 skivor fläskkarré
- 2 dl rapsolja
- 1/2 dl vitt vin
- 1/2 dl hallonsylt
- 125g hallon, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 1/2 tsk rökt paprika
- Salt
- Peppar
- ---Hallonsmör med dragon---
- 300g smör
- 125g hallon, hackade
- 1 kruka dragon, hackad
- 1 schalottenlök, hackad
- 1/2 tsk sherryvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- ---Devil steak sauce---
- 1.2 dl hallonsylt
- 1.2 dl råsocker
- 1.2 dl worchestershiresås
- 1.2 dl passerade tomater
- 1.2 dl sherryvinäger
- 15 droppar tabasco
- Salt
- Svartpeppar
- ---Jordgubbssallad---
- 1/2 liter jordgubbar, i kvartar
- 3 avokado, i bitar
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- 1 gurka, i bitar
- 1/2 kruka basilika
- Pressad lime
- Olivolja
- Svartpeppar
- ------------------------
- Färskpotatis
Instructions
- Kött: Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i minst 2h.
- Hallonsmör: Hacka hallonen och blanda med smör, dragon, schalottenlök och sherry vinäger. Salta och peppra. Vispa eventuellt smöret med elvisp.
- Forma smöret till en korv och rulla in i plastfolie. Lägg smöret i kylen eller frysen i minst 30 minuter.
- Devil steak sauce: Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp och låt sen puttra på låg värme i ca 30 minuter, tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skål och låt svalna. Servera kall eller ljummen.
- Till servering: Blanda ihop avokado, jordgubbar, rödlök, gurka och basilika.
- Pressa över en skvätt lime, dra några varv på svartpepparkvarnen och ringla över en dutt olivolja.
- Ta ut smöret och skiva upp det.
- Grilla köttet på direktglöd på båda sidor. Servera.
- Servings : 6
- Ready in : 150 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.