Gulasch-ish utan potatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1kg högrev
- 400g rimmat sidfläsk
- 2 gula lökar, hackade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 2 röda paprikor, i små bitar
- 2 morötter, hackade
- 1 kruka persilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 1 kruka mejram, hackad (både blad och stjälkar)
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk paprikapulver
- 2 lagerblad
- 2 tsk hel kummin
- 2 tsk fänkålsfrön
- 1.5 liter köttbuljong
- Smör att steka i
- -----------------------
- Gräddfil till servering
Instructions
- Skär högreven i bitar om ca 3x3 cm.
- Skär bort svålen från fläsksidan. Skär fläsket i bitar om ca 1x1 cm,
- Bryn köttet i smör i en stor gryta eller kastrull. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek den gula löken i smör på låg värme i samma gryta, ca 5 minuter.
- Tillsätt vitlök och chili och stek vidare i ca 2 minuter.
- I med paprika, morot, persilja, mejram, tomatpuré, paprikapulver, lagerblad, kummin och fänkålsfrön. Brassa vidare någon minut.
- I med köttet och buljongen. Koka upp och låt puttra på låg värme under lock i ca 2.5 timme.
- Tag av locket och puttra vidare till lagom konsistens, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med gräddfil.
- Servings : 6
- Ready in : 190 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.