Asiatisk kyckling och räkcurry med shiratakinudlar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 400g kycklinglåfilé, skuren i bitar
- 300g vannameiräkor med skal eller andra stora räkor
- 2 gula paprikor, i mindre bitar
- 2 citrongräs, hackade
- 1 tumme ingefära, hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- Zest från 1 lime
- 1/2 lime, pressad
- Korianderstjälkar från 1 kruka, hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 burk kokosmjölk
- 2 bananschalottenlökar, skivade
- 1 kruka limebasilika, hackad
- Bladen från 1 kruka koriander, hackade
- Shiratakinudlar
- Rapsolja
Instructions
- Stek räkor i ca 1 minut på varje sida i rapsolja. Salta lätt. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek paprika i samma stekpanna i olja i någon minut. Salta lätt. Ta upp och lägg åt sidan.
- Bryn kycklingen runt om i olja i samma stekpanna. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Mixa citrongräs, ingefära, vitlök, lime, korianderstjälkar, chili och 1 dl kokosmjölk i matberedare eller med mixerstav.
- Fräs löken i olja i ca 30 sekunder. Bland i currypastan och fräs vidare i ca 1 minut.
- Tillsätt kyckling och kokosmjölk. Låt puttra tills kycklingen är klar, ca 5 minuter. Tillsätt räkor, paprika och limebasilika och puttra vidare i ca 2 minuter.
- Servera med värmda shiratakinudlar. Strö över lite färsk koriander.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.