Blomkålsgratäng med sparris och tryffel
-
- Prep Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 blomkålshuvud, ca 1.2 kg
- 1 knippe grön sparris
- 1 dl purjolök, skivad
- 3 dl riven ost
- 3 dl grädde
- 2 ägg
- Ca 2 tsk tryffelolja
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär blomkålen i mindre buketter.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka blomkålen i ca 2 minuter. Häll av vattnet.
- Skär sparrisen i bitar om ca 3 cm.
- Lägg blomkål, sparris och purjolök i en ugnsfast form.
- Strö över riven ost.
- Blanda ägg, grädde och tryffelolja. Smak av med salt och peppar.
- Häll äggstanningen i formen.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servings : 4
- Course : VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.