Räkor Pil Pil, friterad kolja med cremoli och kungskrabbetapas med örtsås och rökt paprika.
3 x Tapas från havet
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Friterad kolja med Cremoli och citrus---
- 500g koljafilé, i bitar
- 400g vetemjöl, ställdet i frysen 15 minuter innan fritering
- 5 1/2 dl kall ramlösa
- 3 tsk bakpulver
- Flingsalt
- Citron och limeklyftor
- 1 liter rapsolja till fritering
- ---Cremeoli---
- Ca 2dl hemmagjord majonäs
- 2 dl creme fraiche
- 2 vitlöksklyftor, presssade
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 1/2 dl gräslök, hackad
- ---Kungskrabba med örtsås och rökt paprika---
- 500g kungskrabba, gärna arm med klo
- 0,5dl hemmagjord mayonaise
- 1dl gräddfil
- 1 dl persilja, hackad
- 3 msk grässlök, hackad
- 1 kruka dragon, hackad
- 1 avocado
- zest från 1 citron
- pressad citron
- salt
- svartpeppar
- baguette
- Rökt paprikapulver
- Flingsalt
- ---Räkor Pil Pil---
- 500g räkor med skal
- 50g smör
- 0,25dl rapsolja
- 0,5dl olivolja
- 5 vitlöksklyftor, krossade och finhackade
- 2 röd chili, urkärnade och finhackade
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 nypa rökt paprikapulver
- 1 dl bladpersilja, hackad
- Flingsalt
- Gott vitt bröd
Instructions
- ---Friterad kolja---
- Blanda alla ingredienser till smeten.
- Hetta upp olja till 185°. Doppa fisken i smeten och fritera ca 5 minuter tills de har fått fin färg. Servera med Cremoli, citronklyftor och limeklyftor.
- ---Cremoli---
- Blanda majonäs med creme fraiche.
- Tillsätt pressade vitlöksklyftor och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- ---Kungskrabba---
- Mixa majonäs, gräddfil, avokado, örter och citronzest. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Rensa kungskrabban.
- Rosta baguetteskivor i ugnen.
- Lägg en hög med krabbkött på baguetten. Lägg på en liten klick sås. Inte för mycket sås för den tar lätt över i smaken. Toppa med rökt paprikapulver och flingsalt.
- ---Räkor Pil Pil---
- Skala räkorna.
- Smält smör och olja i en vid kastrull på medelvärme.
- När det börjar bubbla, i med vitlök, chili, paprikapulver och rökt paprikapulver. Stek i ca 1 minut. Salta
- I med räkorna och brassa vidare i ca 1-2 minuter.
- I med persilja och smaka av med salt.
- Servera med brödet.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.