Älgfärsgryta med lingon, enbär och messmör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g älgfärs
- 1 gul lök, skivad
- 1 liten purjolök, skivad
- 1 palsternacka, strimlad
- 1 kruka gräslök, hackad
- 1 kruka persilja, hackad
- 1 kruka svartkål, hackad
- 250g kastanjechampinjoner, i kvartar
- 1 knippe timjan
- 2 lagerblad
- 4 enbär
- ----------------------
- 2 msk dijon
- 2 msk messmör
- 2 msk rödvinbärsgelé
- 2 dl lingon
- 2 dl vitt vin
- ------------------------
- 5dl grädde
- 1.5 liter köttbuljong
- -------------------------
- 4 dl långkornigt ris
- --------------------------
- Salt
- Vitpeppar
- Lingon till servering
- Gräslök till servering
- 1 äpple, Golden delicious, tunt skivad
Instructions
- Bryn älgfärsen i smör i en stor kastrull eller gryta.
- I med lök, purjolök, gräslök, persilja, svartkål, champinjoner, palsternacka, timjan, lagerblad, och enbär. Stek vidare i ca 5 minuter. Salt och peppra lätt.
- Tillsätt dijon, messmör, gelé och lingon. Stek i någon minut.
- I med vin och låt puttra in någon minut.
- i med grädde och buljong. Låt puttra i 10 minuter.
- Tillsätt riset och puttra vidare i ca 20 minuter tills riset är klart. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över några lingon, lite klippt gräslök och några skivor tunt skivat äpple.
- Servings : 6
- Ready in : 75 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.