Allt-i-ett-kyckling i ugn med salvia, vitlök och vitt vin
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 6st kycklingklubbor
- 8st potatisar, i klyftor
- 1 rödlök, i klyftor
- 1 tomat, i bitar
- 1 röd paprika, i stavar
- 2 morötter, i stavar
- 3 vitlöksklyftor, krossade med sidan av kniven och skivade grovt
- 1 kruka salvia, hackad
- 0,75 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- Några stänk sherryvinäger
- Några stänk worchestershiresås
- Olivolja
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------
- 1-2 msk vetemjöl utrört i lite vatten
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fördela potatis, rödlök, tomat, morötter, paprika, vitlök och salvia i en ugnsfast form. Salta och peppra och ringla över olivolja.
- Tillsätt vin, vatten, sherryvinäger och worchestershiresås.
- Salta och peppar kycklingklubborna runt om och lägg dem ovanpå grönsakerna.
- Ringla över olivolja och gnid in kycklingen med oljan.
- Sätt in i mitten av ugnen tills kycklingen är klar, ca 40 minuter.
- Häll av skyn ner i en kastrull.
- Koka upp och red såsen med lite mjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Servings : 3-6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.