Ångad torsk med tempurabroccoli, misoblomkålspuré och soyasås med ingefära och vitlök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g blomkål
- 50g smör
- 1/2 dl grädde
- 2 tsk misopasta
- Vitpeppar
- ---------------------
- 1 huvud broccoli
- 200g vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2.75 dl ramlösa
- 1 liter rapsolja
- Flingsalt
- -----------------------
- 600g torskfilé, kolja eller annan vit fisk
- 2 msk kikkomansoya
- 3 msk chinkiang (svart risvinäger)
- 1 tumme ingefära, hackad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 dl hackad salladslök (gröna delen)
- Salt
- --------------------------
- inlagd ingfära (gari), i tunna strimlor
Instructions
- Blomkålspuré: Skör blomkålen i buketter. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan.
- Lått ånga av ordentligt. Ställ gärna tillbaka på plattan en stund för att få bort ordentligt med vätska från blomkålen.
- Blanda ner smör, grädde och misopasta. Mixa med mixerstav. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
- Broccoli: Ställ in mjölet i frysen 15 minuter innan fritering.
- Skär broccolin i buketter. Förstek i lite olja i ca 3 minuter. Salta lätt.
- Värm oljan till 185°.
- Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner i ramlösan.
- Doppa broccolin i smeten och fritera tills de blir gyllenbruna ca 5-10 minuter. Plocka upp med hålslev. Strö över lite flingsalt.
- Fisk: Blanda soya, vinäger, vitlök och ingefära i en stek panna med lock. Salta fisken lätt.
- När det börjar puttra lägg i fisken och lägg på locket. Låt puttra på låg värme i ca 8 minuter. Strö över salladslök och lägg på locket igen. Låt puttra vidare ca 1-2 minuter till.
- Servera fisken med tempurabroccolin och blomkålsmoset. Strö över lite strimlad inlagd ingefära och skeda över skysåsen med ingefära och vitlök.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.