Ångade vitlöksräkor med glasnudlar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 8st råa vannameiräkor eller andra stora räkor
- 100g glasnudlar
- 1 msk tunt strimlad ingefära
- 1 msk tunt strimlad salladslök
- 1 msk shaoxing
- 2 msk kikkomansoja
- 1 msk vatten
- 1 nypa råsocker
- 1 nypa flingsalt
- Vitpeppar
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 msk rapsolja
Instructions
- Lägg glasnudlarna i kallt vatten i 10 minuter. Skölj av och lägg upp på en tallrik.
- Snitta upp räkorna som en fjäril och placera ut på nudlarna.
- Strö över ingefära och salldslök.
- Blanda shaoxing, soja, vatten, socker, salt och peppar i en skål.
- Stek vitlök och chili i olja i ca 1 minut. Blanda ner i sojablandningen.
- Skeda blandningen över räkorna.
- Ånga räkorna i ca 5-6 minuter.
- Strö över lite flingssalt.
- (Har man ingen ångkokare kan men göra det i en stekpanna eller gryta med lock. Lägg något lågt i botten på stekpannan som man kan ställa tallriken med räkorna på. Fyll på med någon cm vatten men inte så att det når upp till tallriken med räkor. Koka upp vattnet. Ställ på tallriken med räkor och lägg på locket. Ånga i 6 minuter.)
- Servings : 2-4
- Ready in : 20 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.