Asiatisk oxfilé med chili, vitlök och sesam
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g oxfilé
- 3 msk kinesisk soya
- 2 msk fisksås
- 6 msk jordnötsolja
- 2 tsk sesamolja
- 2 msk råsocker
- 8 vitlöksklyftor, krossade och finhackade
- 2 röd chili, urkärnade och finhackade
- Några varv på svartpepparkvarnen
- 10 salladslökar, skivade
- 150g sugar snaps, delade på längden
- 3 msk jordnötsolja att steka i
Instructions
- Frys in oxfilén så den blir halvfrusen. Då blir den lättare att skära tunt. Skär oxfilén i tunna skivor, ca 2-3 mm.
- Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Blanda oxfilén med marinaden. Låt marinerna i ca 2 timmar.
- Hetta upp jordnötsolja i en stekpanna. Stek köttet hastigt på båda sidor.
- Toppa med salladslök och sugar snaps.
- Servera som smårätt eller med t.ex. pasta eller ris som varmrätt.
- Servings : 4
- Ready in : 140 Minutes
- Course : KÖTT FÖRRÄTT, KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.