Asiatisk soppa med sichuanpeppar och kyckling
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g kycklinglårfilé, i bitar
- 1 gul lök, skivad
- 3 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 5 salladslökar, skivade
- 1 tumme ingefära, riven
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 stjärnanis
- 1 lagerblad
- 1/2 msk sichuanpeppar, mortlad
- 150g kastanjechampinjoner, i bitar
- 125g pak choi, skivad
- 1 msk mirin
- 1 msk sesamolja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 liter riktigt god kycklingbuljong
- 300g nudlar
- 2 krukor koriander, hackade
- Salt
- Vitpeppar
- Rapsolja
Instructions
- Stek kycklingen runt om i olja i en kastrull så att den får färg. Salta och peppra.
- Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
- I med lök, vitlök, ingefära, chili, stjärnanis, lagerblad, sichuanpeppar och det vita från salladslöken. Salta och peppra. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
- I med kyckling, pak choi och champinjoner och stek vidare några minuter till.
- Häll på kycklingbuljong, mirin, soja och sesamolja. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av.
- Servera med nudlar, koriander och det gröna från salladslöken.
- Servings : 5
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.