Asiatiska salladsrullar med misosås, sjögräsnudlar och chiliolja
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 800g hängmörad högrev, chuck roll eller liknande
- Stora salladsblad
- 200g sjögräsnudlar
- ---Misosås---
- 120g misopasta
- 1.5 msk råsocker
- 1 dl mirin
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk vatten
- ---Vitkål med chili och ingefära---
- 350g vitkål, strimlad
- 2 röd chili, urkärnade och hackade
- 1 tumme ingefära, finhackad
- 2 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 3 msk rapsolja
- Salt
- ---Vitlökschampinjoner---
- 250g champinjoner, tunt skivade
- 6 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- Salt
- ---Morot med citron---
- 2 morötter, finrivna
- Saften av 1/2 citron
- ---Chiliolja---
- 1 burk chiliflakes
- 1 schalottenlök, skivad
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 tumme ingefära, finhackad
- 5 dl rapsolja
- 3 tsk sesamolja
Instructions
- Chiliolja: Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Värm olja till 120° och låt puttra ca 15 minuter. Ta av från plattan och låt svalna. Häll upp på glasburk.
- Misosås: Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Värm under omrörning till misopastan och sockret har löst sig. Låt svalna.
- Vitkål: Stek vitkål, ingefära, chili och vitlök i rapsolja och sesamolja i ca 5 minuter. Salta lätt.
- Vitlökschampinjoner: Stek vitlök och champinjoner i rapsolja i ca 5 minuter. Salta lätt.
- Morötter: Blanda rivna morötter med pressad citron.
- Grilla köttet och skiva upp det i tunna skivor. Bygg din egen salladsrulle med tillbehören. Häll upp lite chiliolja på ett fat att doppa köttet i.
- Servings : 4
- Ready in : 80 Minutes
- Course : KÖTT FÖRRÄTT, KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.