Asiatiska tacos på friterat rispapper
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1/2 tumme ingefära, hackad
- 2 torkade röda chilis, urkärnade och hackade
- 390g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 limeblad
- 2 tsk misopasta
- 1 tsk socker
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- ---------------------
- Rispapper
- Olja till fritering
- Flingsalt
- ---------------------
- 500g fläskfärs
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 4 cm ingefära, hackad
- 1 torkad röd chili, urkärnad och hackad
- 2 citrongräs, bankade och halverade
- 1 dl vatten
- ----------------------
- Salladslök, skivad
- Gurka, i små bitar
- Tomat, i små bitar
- Sallad
- Gräddfil
Instructions
- Tacosås: Stek lök, vitlök, chili och ingefära i rapsolja och sesamolja i ca 3 minuter i en kastrull. Salta och peppra lätt.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, limeblad, misopasta och socker. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
- Smaka ev. av med salt. Låt svalna.
- Rispapper: Värm upp oljan till 170° och fritera 1 rispapper i taget i ca 30 sekunder. Låt rinna av på hus hållspapper. Strö över lite flingsalt. Bryt i lagom stora bitar.
- Färd: Stek fläskfärs, vitlök, ingefära, chili, och citrongräs i olja i några minuter till färsen har fått färg. Häll på 1 dl vatten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med grönsaker och gräddfil.
- Servings : 4
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.