Asiatiskt ris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1/2 tumme ingefära, julienne
- 1 gul lök, skivad
- 2 salladslökar, skivade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 kruka koriander, hackad (både blad och stjälkar)
- 2 msk doubanjiang
- 3 dl långkornigt ris
- 2 msk shao xing
- 1 liter buljong, kyckling eller grönsaksbuljong
- 1 morot, julienne
- 1 näve böngroddar
- Broccoliskott eller solrosskott
- Olja till stekning
Instructions
- Stek, ingefära, lök, salladslök, vitlök, ris, koriander och doubanjiang i olja i några minuter.
- Tillsätt shao xing.
- Späd med buljong efterhand och låt puttra tills riset är klart.
- I med morötter och böngroddar mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med lite skott t.ex. broccoliskott eller solrosskott.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.