Bacardi breezer och rabarberkyckling med kokosris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg kycklinglårfilé med ben
- 2st baccardi breezer vattenmelon
- 2 bananschalotten, skivade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 100g rabarber, skalad och skivad
- 1 msk ingefära, finriven
- 1 kruka thaibasilika, hackad
- 150g grön sparris, i bitar
- Rapsolja
- 25g smör
- Salt
- Vitpeppar
- -----------------
- 3 dl långkornigt ris
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- Zest från 1 lime
- Salt
- -----------------------
- 1 kruka thaibasilika, hackad
Instructions
- Kyckling: Bryn kycklingen runt om i smör och olja. Salta och peppra. Ta upp och lägg kycklingen åt sidan.
- I samma panna, i med lök, vitlök, rabarber, ingefära och thaibasilika. Brassa i några minuter. Salta och peppra.
- I med kycklingen igen.
- Drick upp en halv breezer. Tillsätt resten (1.5st) av breezern. Låt puttra i ca 15 minuter.
- I med sparrisen. Puttra vidare i ca 2 minuter.
- Ris: I med ris, vatten, kokosmjölk, limezest och salt i en kastrull. Koka upp och låt puttra under lock på låg värme tills riset är klart.
- Toppa med lite mer thaibasilika.
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.