Bakad blomkål med svartrötter, rödbetor, potatispuré och hollandaise med brynt smör.
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 litet blomkålshuvud, ca 750g
- 100g smör
- -------------------
- 375g svartrötter
- 0,5dl grädde
- 1 kruka dragon , hackad
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------
- 1 rödbeta
- -------------------
- 1kg potatis, skalad
- ca 2.5 dl mjölk
- 100g smör
- -------------------
- 125g små champinjoner
- 0.75dl bladpersilja, hackad
- --------------------
- 4 äggulor
- 300g smör
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- ------------------------
- Solrosskott, ta bort stjälkarna
- Kryddkrasse
Instructions
- Blomkål: Sätt ugnen på 175°. Ansa blomkålshuvudet och lägg det upp och ner i en ugnsfast form. Hyvla över 50g smör.
- Sätt in i ugnen i 60 minuter. Ta ut och vänd på blomkålen. Hyvla över 50g smör. In i ugnen i 60 minuter. Ta ut och ös med smöret 2 gånger under sista timmen.
- Ta ut och låt vila i 10 minuter. Skär ner i mindre buketter.
- Rödbeta: Koka rödbetan i vatten i ca 20-50 minuter beroende på storlek och säsong. Känn efter med sticka. Skala och skär i kuber om ca 0.5-1 cm.
- Svartrötter: Skala och skär i ca 5 cm stora bitar. Stek i smör ca 15 minuter. När rötterna känns klara häll på grädde och dragon och låt puttra ihop. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Potatispuré: Koka potatisen i ca 25 minuter. Häll av vattnet och ställ tillbaka på plattan och låt ånga av. Pressa i potatispress och blanda i mjölk och smör till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Champinjoner: Brassa champinjoner i olja några minuter. Blanda ner persiljan. Smak av med salt och vitpeppar.
- Brynt hollandaise: Bryn smöret.
- Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i vattenbad.
- Vispa ner smöret, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med solrosskott och lite klippt krasse.
- Servings : 4
- Ready in : 140 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.