Bearnaisesås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 schalottenlök, hackade
- 2-3 krukor dragon
- 4 kvistar persilja + 1.5 msk hackad ( tot. 1 kruka )
- 10 vitpepparkorn
- 1 dl vatten
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 500 g osaltat smör
- 6 äggulor
- Salt
Instructions
- Lägg schalottenlök, vitpepparkorn, 2 kvistar dragon, 4 kvistar persilja, vatten och vitvinsvinäger i en kastrull. Koka upp och låt reducera till ca hälften. (Gör gärna dubbel sats reduktion så du har lite extra att smaka av såsen med)
- Sila och pressa ut vätskan ur löken. Spara vätskan.
- Smält smöret och håll varmt.
- Hacka persilja och resten av dragonen.
- Lägg äggulorna och reduktionen i en kastrull på låg värme eller i vattenbad. Vispa under uppvärmning tills den tjocknar. Var försiktig om du kör på platta.
- Vispa ner smöret lite i taget.
- I med persilja och dragon.
- Smaka av med salt och eventuellt mer reduktion.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Recipe Type : SÅSER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.