Beer can bacon burgers i salladsblad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 6 st
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 900g nötfärs
- 6 skivor bacon
- 3 champinjoner, i små bitar
- 2 bananschalottenlökar, tunt skivade
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- -----------------------
- 200g romanticatomater, i kvartar
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- ------------------------
- Valfri bbq-sås
- Valfri ost, riven
- Stora salladsblad t.ex plocksallad
Instructions
- Tomatsås med vitlök: Ringla lite olivolja i en stekpanna. Stek tomaterna i stekpannan på låg värme tills de börjar vätska sig, ca 5 minuter. Salta och peppra.
- I med vitlöken och puttra vidare i ca 5-10 minuter till skön konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Burgare: Salta och peppra färsen. Forma till 6st bollar á 150g.
- Tryck ner en burk eller ett glas och forma färsen runt burken så att det bildas en grop.
- Linda en baconskiva runt varje burgare.
- Fördela champinjonerna i groparna. Strö över lök.
- I med lite bbq-sås. Skeda över tomatsås och strö slutligen över ost.
- Grilla på indirekt värme tills burgarna är klara.
- Servera i salladsblad.
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.