Blomkålsgratäng med chorizo, köttfärs och bacon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g köttfärs
- 1 pkt bacon, i bitar
- 300g chorizo, skivad
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 blomkålshuvud, ca 800g
- Salt
- Vitpeppar
- Smör
- 4 dl riven ost
- -----------------------
- 4 ägg
- 3dl grädde
- 1 dl mjölk
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Stek köttfärs, bacon, chorizo, lök och vitlök i smör tills köttfärsen fått färg och eventuell vätska puttrat bort. Salta och peppra.
- Fördela i två ugnsfasta formar.
- Skär blomkålen i mindre buketter. Stek blomkålen i smör i 5 minuter. Salta och peppra. Fördela i formarna.
- Strö över ost.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra.
- Fördela äggstanningen i de två formarna.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Servings : 8
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.