Cashewkyckling med vitlök och ingefära
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g kycklinglårfilé
- 1msk vetemjöl
- 1msk soya
- 2msk vatten
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 gul lök, skivad
- 100g salladslök, skivad
- 3 nävar shitake, skivad
- 4 cm ingefära, hackad
- 1 röd paprika, i mindre bitar
- ca 1/2 - 1 dl torr vitt vin
- 3msk rapsolja
- --------------------
- 5 dl kycklingbuljong
- 0,5 dl torrt vitt vin
- 1msk vitvinsvinäger
- 1 msk soya
- 2 msk fisksås
- 2 msk råsocker
- ----------------------
- 2 dl cashewnötter
- Vetemjöl
- Vatten
- 1 huvud hjärtsallad, skivat
- Ris
Instructions
- Skär kycklingen i bitar.
- Rör ut vetemjölet i soya och vatten. Blanda ner kycklingen och ställ åt sidan.
- Hetta upp en stekpanna. Ringla ner lite olja. Brassa lök, salladslök, vitlök och chili i ca 2 minuter.
- I med kyckling, shitake, ingefära och paprika. Stek tills kycklingen är klar, ca 5 minuter. Om pannan blir torr tillsätt vitt vin, lite i taget.
- I med såsen och cashewnötterna. Lått puttra i ca 5 minuter.
- Red grytan till rätt konsistens med vetemjöl utrört i vatten. Smaka av.
- Servera med ris och en näve hjärtsallad per portion.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.