Cheddar cheese steak
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g ryggbiff, entrecote eller högrev i skivorom ca 2 cm
- ---Picklad rödlök---
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
- ---Jalapenobrass---
- 1 gul lök, tunt skivad
- 2 gröna paprikor, i små bitar
- 1-2 jalapeños, urkärnade och hackade
- 50g smör
- 1 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- ---Cheddarsås---
- 25g smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl mjölk
- 4-5 dl cheddar
- --------------------------
- 2 avokados, skivade
- Baguette
- Krispsallad
- Smör
Instructions
- Picklad rödlök: Rör ihop ättika, vatten och socker tills sockret har löst upp sig. Blanda i rödlöken och låt stå i minst 1 timme.
- Jalapeñobrass: Stek lök, paprika och jalapeño i smör på låg värme i ca 10 minuter. Salta och peppra.
- I med vitlöken och stek vidare i ca 1 minut.
- Cheddarsås: Smält smöret. Rör ut mjölet i smöret.
- Vispa ner mjölken, lite i taget. Vispa på låg värme tills det börjar tjockna.
- Rör ner osten. Låt inte såsen koka när osten väl är i , då kan den skära sig. Smaka eventuellt av med salt.
- Salta och peppra köttet. Grilla till önskad innertemperatur. Låt vila några minuter. Skiva köttet tunt.
- Skär baguetter i 4 bitar om ca 15cm. Snitta upp bröden men inte hela vägen igenom. Värm i ugnen.
- Bred ett tunt lager bregott på bröden. På med avokado och sallad.
- Lägg på lökbrass, kött och rödlök. Häll över såsen.
- Servings : 4
- Ready in : 80 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.