Chicken over rice
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg kycklinglårfilé
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- 1 pkt saffran
- 2 msk kokande vatten
- Zest från 1 lime
- 1/2 pressad lime
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl färsk oregano, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt
- Svartpeppar
- ------------------
- 1.5 dl hemmagjord majonnäs (se separat recept)
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 1 kruka dill, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk mjölk
- Salt
- Peppar
- -----------------------
- 5 dl långkornigt ris
- 25g smör
- 1 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk kummin
- 1 liter kycklingbuljong
- --------------------------
- 1 kruka koriander, hackad
Instructions
- Kyckling: Blanda saffran med 2 msk kokande vatten. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
- Lägg korianderfrön, fänkålsfrön, paprikapulver, rökt paprikapulver och gurkmeja i en mortel. Mortla ordentligt.
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Strö över kryddblandningen och blanda runt.
- Blanda ner limezest, pressad lime, vitlök, oregano, saffransvatten och yoghurt. Salta och peppra.
- Låt marinera i minst 6 timmar.
- Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna eller gryta. Tillsätt kycklingen med marinad och allt. Låt puttra tills kycklingen är klar ca 15 minuter.
- Sås: Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen.
- Ris: Stek kummin och gurkmeja i smör i ca 1 minut. Tillsätt riset och stek vidare på låg temperatur i ca 5 minuter. Rör runt då och då och se till så att inte riset bränner.
- Tillsätt buljongen och puttra under lock på låg värme tills riset är klart, ca 15-20 minuter.
- Servera kycklingen med ris, sås och eventuellt en grönsallad. Toppa med lite koriander om man vill.
- Servings : 5
- Ready in : 330 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.