Chorizobollar i tomatsås med manchegopotatismos
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 600g fläskkarré
- 1 pkt bacon, hackat
- 2.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk sherryvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- ---Tomatsås---
- 1 gul lök, tunt skivad
- 25g smör
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 morot, grovt riven
- 1 kruka oregano, hackad (spara lite till dekorering)
- 390g krossde tomater
- 3 stänk worchestershiresås
- 2 tsk socker
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 1.5 dl vatten
- Salt
- Svartpeppar
- ---Potatismos---
- 900g potatis, skalad
- 100g smör
- 2.5 dl mjölk
- Salt
- Svartpeppar
- 150g manchego, riven
- -------------------------------
- Hackad oregano
Instructions
- Mal köttet i köttkvarn. Blanda köttet med övriga ingredienser. Forma till bollar.
- Bryn bollarna runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp och ställ åt sidan.
- Lägg 25g smör gul lök i samma panna. Stek på låg värme i ca 5 minuter. Salta och peppra.
- I med lök, morot och oregano. Stek vidare i 1 minut.
- Tillsätt vin, vatten, krossade tomater och socker. Låt puttra under lock i ca 50 minuter. Späd med mer vin och vatten efterhand om det behövs.
- Lägg i bollarna och låt puttra i 15 minuter till. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Koka potatisen i ca 25 minuter. Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i mjölk, smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
- Servera. Toppa med lite finhackad oregano.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.