Citronmarinerad salmalax på friterat rispapper
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- Ca 20-25 st
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 6st rispapper
- 1 liter olja till fritering
- ------------------------
- 180g salmalax eller fröyalax
- Zest från 1 citron
- Olivolja
- 1 nypa flingsalt
- -------------------
- 2 mogna avokado
- 1 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 tsk pressad citron
- -------------------
- 125g edamamebönor utan skida (sojabönor)
- 25g brynt smör
- 1 bananschalottenlök, hackad
- Smetana
Instructions
- Skär laxen i tunna skivor. Ringla över lite olivolja. Strö över citronzest och flingsalt. Blanda runt försiktigt och låt marinera i kylen i 1 timme.
- Värm upp oljan till 170° och fritera 1 rispapper i taget i ca 30 sekunder. Låt rinna av på hus hållspapper. Strö över lite flingsalt.
- Mixa avokado, dill och gräslök. Blanda i lite pressad citron.
- Värm upp edamamebönorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
- Bryn smöret.
- Bryt rispappret i bitar. Lägg på en klick avokadoröra och 1 klick smetana.
- Lägg på några sojabönor och lax.
- Toppa med lite hackad lök och droppa över lite brynt smör.
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.