Cottage pie
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 morot, grovt riven
- 1 röd paprika, i mindre bitar
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 kruka persilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk tomatpuré
- 400ml krossade tomater
- 3 msk ketchup
- 2.5 dl köttbuljong
- 2 dl rött vin
- 5 stänk worhestershiresås
- Salt
- Vitpeppar
- ------------------
- 1 kg potatis
- 1.5 dl mjölk
- 100g smör
- 1 dl hackad gräslök
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Bryn köttfärsen runt om smör.
- I med lök och stek vidare några minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt morot, paprika, vitlök, tomatpuré, persilja, rosmarin och oregano. Stek vidare någon minut.
- I med krossade tomater, ketchup, köttbuljong, rödvin, och worchestershiresås. Låt puttra på låg värme i ca 1-1.5 timme så att det mesta vätskan puttrat bort.
- Smaka av med salt och peppar.
- Potatismos: Koka potatisen i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan men ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt ånga av lite snabbt.
- Pressa potatisen i potatispress. Blanda i mjölk och smör till bra konsistens. I med gräslök och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Fördela potatismoset ovanpå köttfärsen som ett lock.
- Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter tills den har fått fin färg. Servera med en grönsallad.
- Servings : 4-6
- Ready in : 150 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.