Cowboygryta med köttbullar och grönkålschips
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g köttfärs
- 1 kruka koriander (bladen hackade)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk worchestershiresås
- Salt
- Peppar
- ------------------------
- 2 gul lök, hackade eller skivade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- Hackade stjälkar från 1 kruka koriander
- 1 dl färsk oregano, hackad
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 400g romanticatomater, i kvartar
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vitt vin
- 1/2 liter kycklingbuljong
- 380g stora vita bönor
- 380g svarta bönor
- Salt
- Peppar
- -------------------------
- Grönkål
- Olivolja
- Flingsalt
Instructions
- Blanda köttfärs, 1 vitlöksklyfta, hackade korianderbla, worchestershiresås, salt och peppar. Forma till köttbullar.
- Bryn köttbullarna runt om i olja eller smör i en gryta eller kastrull.
- Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek lök i olja eller smör på låg värme i ca 5 minuter.
- I med vitlök, korianderstjälkar, oregano, paprikapulver och rökt paprikapulver. Salta och peppra.
- Stek vidare i ca 1 minuter.
- Tillsätt vin, tomater, krossade tomater och buljong, Låt puttra i ca 50 minuter.
- Häll av bönorna och skölj av dem. I med bönorna och köttbullarna i grytan. Puttra vidare i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 150°.
- Fördela grönkål på en plåt. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt.
- Strö över flingsalt.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Var försiktig så att de inte bränns.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.