Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer.
Créme ninon med pilgrimsmusslor, tryffelgrädde och skumpa
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 25g smör
- 3 bananschalottenlökar, hackade
- Salt
- Vitpeppar
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 liter grönsaksbuljong
- 3 dl grädde
- 1 liter ärtor
- 1 tsk pressad citron
- ------------------------
- 2 dl grädde
- Tryffelolja
- ------------------------
- 16 pilgrimsmusslor
- Smör till stekning
- 8 små träspett
- ------------------------
- 8 msk champagne eller mousserande vitt vin
Instructions
- Stek löken mjuk i smör några minuter utan att den tar färg. salta och peppra lätt.
- I med vin och låt puttra 1 minut.
- I med buljong och grädde. Puttra i ca 20 minuter.
- I med ärtor och värm upp men koka inte.
- Mixa med stavmixer.
- Sila och pressa soppan genom en sil. Smaka av med salt, peppar och citron. Håll soppan varm.
- Vispa 2 dl grädde. Smaka av med tryffelolja.
- Stek pilgrimsmusslorna i smör någon minut på varje sida. Salta och peppra.
- Trä upp musslorna på träspett.
- Häll upp soppan i skålar.
- I med en klick tryffelgrädde.
- Häll på 1 msk skumpa i varje skål.
- Servera med musselspetten.
- Servings : 8
- Ready in : 60 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.