Fiskkakor med citronsås och ugnsbakad blomkål
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Fiskkakor---
- 700g lax, hackad
- 1 dl mjölk
- 4 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 citron, pressad
- 1 kruka dill, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ---Citronsås---
- 25g smör
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1/2 dl vitt vin
- Zest av 1 citron
- 2 dl grädde
- 1 dl créme fraiche
- Salt
- Peppar
- ---Bakad blomkål---
- 1 blomkålshuvud, i buketter
- 50g smör
- Flingsalt
Instructions
- Fiskkakor: Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt stå i några minuter.
- Blanda lax, ströbröd, mjölk, ägg, citron och dill. Salta och peppra.
- Forma till biffar och stek i smör på båda sidor.
- Citronsås: Stek löken i smör i ca 2 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt vin, grädde och citronzest. Låt puttra i ca 10 minuter.
- Blanda i créme fraiche och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Blomkål: Sätt ugnen på 200°.
- Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form.
- Klutta över lite smör.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Strö över lite flingsalt.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.