Flamberad räkgryta med konjak och vitlöksbaguette
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg räkor med skal
- 1 gul lök, skivad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 50g palsternacka, hackad
- 50g rotselleri, hackad
- 1 dl konjak
- 200g romanticatomater, i kvartar
- 250g champinjoner, i kvartar
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl grädde
- 2 knippen grön sparris, i mindre bitar
- 2 krukor basilika, hackade
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
- ---------------------
- 300g smör
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade
- 2 nypor flingsalt
- 1 kruka bladpersilja, hackad
- 1 baguette
- -----------------------
- Gräddfil
Instructions
- Vitlöksbaguette: Blanda smör, vitlök, persilja. Smaka av med salt.
- Skär baguetten i ca 2 cm tjocka skivor, men skär inte helt igenom så att baguetten fortfarande sitter ihop. Bred smör ner i springorna mellan skivorna.
- Slå in baguetten i aluminiumfolie och värm i ugnen, ca 10 minuter på 200°.
- Gryta: Skala och skölj räkorna. Lägg åt sidan.
- Stek lök, chili, palsternacka och rotselleri i rapsolja i ca 5 minuter.
- Stäng av fläkten. Häll på konjak. Tag av stekpannan från plattan och tänd på med en tändsticka. Låt flammorna brinna ut.
- Ställ tillbaka på plattan och tillsätt tomater, champinjoner och vin. Låt puttra ca 10 minuter.
- I med grädde och puttra 20 minuter till.
- Tillsätt sparris och puttra vidare tills sparrisen är klar, ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner basilika och räkor.
- Servera med vitlöksbrödet och lite gräddfil.
- Servings : 4
- Ready in : 70 Minutes
- Course : SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.