Fläskfilégryta med dill, dragon och dijon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 600g fläskfilé, skivad i ca 2-3cm skivor
- 12 steklökar
- 1 bananschalotten, skivad
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl grädde
- 2 tsk dijon
- 1 kruka dragon, hackad
- 175g små champinjoner, hela eller delade på mitten
- 1 kruka dill, hackad
- --------------------
- Gelé
- Ris eller blomkålsris
Instructions
- Bryn fläskfilén runt om i smör. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek steklöken i samma panna i ca 3 minuter på låg värme.
- Tillsätt schalottenlök och stek vidare i ca 1 minut.
- I med vin och låt puttra in ca 5 minuter.
- Tillsätt grädde, dijon och dragon. Puttra under lock i ca 10 minuter.
- I med kött, champinjoner och ca 1 dl hackad dill. Puttra vidare under lock i ca 5 minuter, tills köttet är klart.
- Strö över mera dill och servera med gelé och ris eller blomkålsris.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.