Fläsklägg och rotmos i crockpot
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.9 /5)
- 9 ratings
Ingredients
- ca 1.5 kg fläsklägg
- 200g morot, i bitar
- 400g kålrot, i bitar
- 900g potatis, i bitar
- 1 gul lök, hackad
- 1/2 tsk kummin
- 5 kryddpepparkorn
- 5 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 1/2 tsk salt
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- -----------------
- 50g smör
- -----------------
- Ev. Senap
- Ev. Rårörda lingon
- Ev. Grönsallad
- Ev. Inlagd gurka
Instructions
- Lägg grönsaker och kryddor i crockpoten.
- Lägg köttet ovanpå.
- Häll på vatten och vin.
- Kör på låg värme i ca 9 timmar.
- Ta upp och rensa köttet.
- Fiska upp grönsakerna med en hålsslev. Pressa i potatispress.
- Tillsätt smör och späd med vätskan till lagom konsistens.
- Servera med tex, en god senap eller med rårörda lingon, inlagd gurka och en grönsallad.
- Servings : 4
- Ready in : 560 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
-
9 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (4.9 / 5)
Superbra recept!